L’Èrica, primer bus autònom de Catalunya

En els darrers anys la conducció autònoma va guanyant pes de cara als serveis de mobilitat dels països. Diferents projectes recorren algunes ciutats del món en fase de proves: L’Ericssona a Estocolm (Suècia), el Gateway a Londres (Anglaterra) i també Rússia ha aprofitat la Copa del Món FIFA 2018 per presentar un model de bus robotitzat.

 

Al nostre país trobem diferents idees i avanços aconseguits que s’han posat en funcionament els últims anys. Avui us en presentarem un d’ells.

 

A la comunitat de Catalunya han ideat l’Èrica, un bus autònom que recorre diferents ciutats que són Sant Cugat del Vallès, Terrassa, Sabadell, Girona, El Vendrell, Reus, Martorell i Vic. Aquest projecte ha estat present des del passat 7 de setembre fins al 28 d’octubre.

 

El nom està aconseguit gràcies a les sigles Elèctric, Revolucionari, Intel·ligent, Compartit i Amable són les característiques principals que defineixen el vehicle. Es mou a una velocitat de 18 km/h i té una capacitat per a 12 persones. No obstant això, funciona amb energia elèctrica, disposa d’un sistema de climatització i és accessible per a persones amb mobilitat reduïda.

 

El cost del programa és de 300.000 euros que l’afrontaran el Govern català i les empreses EasyMile (fabricant del vehicle) i Transdev (operadora). El futur és ara i la tecnologia és essencial per seguir en el món que estem construint, així doncs, molts dels habitants que han participat en la prova pilot comenten que és un bon mecanisme per implantar.

 

gestor

Comentaris Recents

Comentaris Oberts

Deixar un comentari

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>