L’addicció de les generacions més joves a les noves tecnologies

Les noves tecnologies són una gran eina de divulgació, comunicació i aprenentatge. La seva aparició ens ha permès als humans fer grans avenços en tots els camps de la ciència i el coneixement, que han donat lloc a una millora considerable de la nostra qualitat de vida. Ara bé, què passa quan aquestes tecnologies passen a mans dels més petits?

Les generacions que pugen presenten un domini total en les noves tecnologies, i, tot i que això pot representar molts avantatges, també comporta grans efectes secundaris que posen en perill la salut física i mental dels més petits.

Les addiccions dels menors a les noves tecnologies solen venir donades per la falta de control per part dels seus pares. Moltes vegades aquests recorren a l’ajuda de les pantalles per tal de tranquil·litzar o distreure els seus fills, sense ser conscients dels problemes als que això pot donar lloc.

L’abús de les noves tecnologies pot comportar conseqüències com l’insomni, l’ansietat o la depressió, l’augment dels nivells d’estrès o la dificultat per relacionar-se amb altres persones, entre altres. També pot interferir en el bon desenvolupament del cervell i la salut física. A més, a tot això li hem d’afegir el perill que comporta l’accés a les xarxes socials des d’una edat poc avançada, quan encara no es té el criteri suficient com per distingir entre el que és real i el que ha estat manipulat per crear una imatge idíl·lica de la realitat.

Alguns dels símptomes que presenten les persones addictes a les pantalles són la obsessió, els canvis bruscos d’estat d’ànim, la falta de control sobre el temps que es dedica a les noves tecnologies, l’abandonament de les responsabilitats, com els estudis o les feines de la casa i la priorització dels dispositius electrònics per sobre de les relacions a la vida real.

Aquestes són algunes de les senyals i conseqüències de l’addicció dels menors als dispositius electrònics. Per tal d’evitar-los hem de racionalitzar l’ús de les pantalles i tenir control sobre el contingut que consumeixen els més petits. Hem de recordar que les noves tecnologies són una gran eina de coneixement, però l’ús inadequat d’aquestes podria suposar greus problemes a curt i llarg termini.

gestor

Comentaris Recents

Comentaris Oberts

Deixar un comentari

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>