La tecnologia del mundial de Rússia 2018

El mundial de Rússia comença aquest 14 de Juny i es calcula que serà el mundial més tecnològic de la història. Aquestes són algunes de les innovacions aplicades a la competició de futbol més important de totes:

  • Pilota intel·ligent: Adidas ha creat la pilota de la competició com ja és habitual. La pilota conté un xip NFC cosa que permet als smartphones o altres dispositius interactuar amb la pilota sense haver de descarregar cap aplicació. Per altra banda, l’exterior de la pilota consta de 6 panells units tèrmicament (sense costures). “Telstar 18” és el nom de la pilota que reinventa i modernitza la dels mundials 1970 i 1974.
  • Partits de 4K: Els partits del mundial de Rússia es podran veure en una qualitat quatre cops superior al HD. L’empresa Rostec serà l’encarregada d’enviar la senyal a la resta del món i la cadena DirecTV ja ha confirmat la transmissió dels 64 partits de la competició.
  • Arbitratge assistit: És la primera vegada a la història que els àrbitres tindran accés al VAR (arbitratge assistit per vídeo), element que els ajudarà a detectar les jugades de difícil apreciació i incidents inadvertits.
  • Mesuardors de rendiment: Els tècnics dels equips tindran dos tablets amb sistemes EPTS per controlar el rendiment dels jugadors, establir estratègies i maximitzar el potencial de cada selecció.
  • Línia de gol: En aquest cas es continua la tendència del mundial de Brasil 2014. Gràcies a 14 càmeres, totes les porteries estaran equipades amb un sistema de detecció automàtica.
  • Entrades: Les entrades del mundial de Rússia 2018, constaran d’un sistema d’identificació de radiofreqüència per detectar tiquets falsos, cancel·lats, duplicats, etc.
umbrella

Comentaris Recents

Comentaris Oberts

Deixar un comentari

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>