Musical.ly, l’aplicació que triomfa entre els joves

Què és Musical.ly?

Musical.ly es defineix com una xarxa social de vídeo a la que es poden, descobrir, crear, compartir i descobrir vídeos breus i increïbles. És la plataforma creativa de vídeos curts més gran del món. Crea i edita vídeos a l’instant utilitzant efectes especials, música, efectes de so, filtres i stickers.

El creixement de Musical.ly ha estat imparable; només en l’últim any, aquesta app ha guanyat 90 milions de nous usuaris, i ha arribat al número 1 d’aplicacions gratuïtes en l’App Store en vint països.

 

Com funciona Musical.ly?

Després descarregar-te la app, i un cop creat el teu compte d’usuari, Musical.ly et mostra una mena de timeline en el qual pots anar passant d’un vídeo a un altre lliscant amb el dit, els vídeos publicats per la gent a la qual segueixes, vídeos destacats, i vídeos populars a prop de la teva ubicació.

Per crear vídeos (que l’app diu simplement “musical.lys”), has de fer clic al botó central i podràs triar la manera de crear-lo i la música. I no és la típica música lliure de drets, sinó que podràs fer servir fragments de cançons dels teus artistes preferits o temes actuals que triomfen a les emissores de ràdio de tot el món.

El vídeo pot gravar-se de diverses formes: càmera lenta, càmera ràpida, normal, imitant un timelapse … i si fas servir la càmera frontal del mòbil i et graves a tu mateix en pla selfie, es grava mentre es manté el botó apretat, el que permet reunir diversos talls en una sola gravació de com a màxim 15 segons. Aquesta flexibilitat l’aprofiten molts usuaris de Musical.ly per fer muntatges i balls realment originals.

Un cop processat el vídeo, pots editar-lo amb diferents eines, afegir etiquetes, hashtags o un títol. També tens l’opció de guardar-lo com privat.

A més de gravar i compartir vídeos, Musical.ly inclou altres opcions fantàstiques per seguir divertint-te i socialitzant-te.

 

Per què triomfa Musical.ly?

Podem dir que Musical.ly pot ser el següent snapchat, perquè en general, està seguint el mateix camí. Vegem per què.

Snapchat va ser una autèntica revolució en el seu dia entre els més joves perquè era una xarxa social diferent a les altres, on no importava si el selfie no sortia perfecte, on la immediatesa i la frescor eren més importants i, sobretot … on no estaven els teus pares. Es va alimentar de molts d’aquests adolescents, que fugien del control paternal i buscaven un lloc on expressar-se lliurement i ser ells mateixos.

Musical.ly està canviant la forma en què els adolescents interactuen amb la música, ajudant-los a integrar-la en el seu dia a dia, descobrint nous artistes i temes, i permetent-los fer les seves pròpies creacions amb ells, sense ser músics. ¿Que alguns vídeos són absurds, o els protagonistes surten fent el tonto? Doncs sí, però ¿què hi ha de dolent en això?

De fet, atrevir-se a gravar-ho en vídeo i pujar-lo a Internet té bastant mèrit, i diu molt de la capacitat d’aquests nois de riure d’ells mateixos.

En aquest sentit, no hi ha dubte que Musical.ly té molt potencial, perquè és una eina amb la qual produir contingut, amb la qual divertir-se, amb la qual compartir coses amb amics i conèixer gent nova. En definitiva, una xarxa social que li treu tot el partit al format del futur: el vídeo.

umbrella

Comentaris Recents

Comentaris Oberts

Deixar un comentari

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>