Intel·ligència artificial a les ciutats

Les smart cities són àrees urbanes on la teconologia facilita als ciutadans algunes de les seves activitats. Això és possible gràcies a la intel·ligència artificial (IA), sistemes informàtics que permeten emular característiques que normalment s’associen a humans (reconèixer un text, prendre decisions, resoldre problemes, etc.)

Alguns exemples on la IA és mot útil són els següents: permeten evitar àrees conflictives per a persones que es troben a una ciutat desconeguda o ajuden a agilitzar la mobilitat dels ciutadans i com a conseqüència guanyar temps. Per altra banda, també poden arribar a generar una millor gestió de l’energia de les ciutats a través de la recopilació de dades sobre hàbits de consum.

El Grup de Tecnologia Informàtica d’Intel·ligència Artificial de la Universitat Politècnica de València ha desenvolupat una eina anomenada U-Tool que recull informació de xarxes social i dades de geolocalització per establir uns patrons de desplaçament dels ciutadans.

Amb un enfocament més comercial, totes aquestes dades es poden utilitzar per saber on col·locar una tanca publicitaria o distingir la logística turística de la logística dels ciutadans. També és possible veure serveis destacats en cada zona de la ciutat, o facilitar el transport de les empreses d’enviaments i entregues.

En definitiva es pot dir que la IA ajuda al ciutadà a prendre decisions més intel·ligents i a aprofitar millor els recursos que aquesta li ofereix. El terme derivat d’aquest procés el de Smart Citizen.

umbrella

Comentaris Recents

Comentaris Oberts

Deixar un comentari

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>