Consells per a crear contrasenyes segures

Els usuaris cada dia són més conscients dels riscs que comporta “estar a Internet” i es preocupen per a crear contrasenyes el més segures possibles per a protegir els seus comptes a tots els serveis que tenen i als perfils de les seves xarxes socials. Tot i així, en moltes ocasions, els usuaris no saben com poden crear una contrasenya lo suficientment robusta com per a considerar-la segura i molt difícil de hackejar.

El NIST ( Institut Nacional d’Estàndars i Tecnologia d’Estats Units ) ha posat en marxa un projecte amb una sèrie de recomenacions sobre tot el que s’ha de tenir en compte a l’hora de crear una contrasenya segura. Aquests són els consells per a crear-la:

  • No fagis canvis periòdics de contrasenya. Molts hem sentit a dir que les recomenacions són fer canvis a les nostres claus d’accés cada cert temps. En canvi, el NIST assenyala que s’ha demostrat que aquestes modificacions no milloren la protecció de la teva contrasenya, pel que no es recomenable efectuar-los.
  • No és necessari que la contrasenya sigui molt complexa. D’acord amb el NIST, el fet de que una contrasenya combini les lletres amb números i caràcters especials no fa que sigui més robusta i a més a més això ajuda a confondre als propis usuaris.
  • Limitar l’usabilitat de les contrasenyes més comunes i habituals. Aquest punt és molt important, es recomana per sobre de tot evitar sempre que sigui posible les típiques contrasenyes comunes que gairebé tothom fa servir. Un exemple d’aquestes podrien ser: “12345678”, “password, entre d’altres ja que són les primeres que proven els hackers.

Per a fer aquesta actualització en les recomanacions per a crear contrasenyes segures, l’Institut Nacional d’Estàndars i Tecnologia d’Estats Units s’ha basat principalment amb els canvis que han patit els sistemes d’autenticació aquests anys. Exemples d’aquests són: l’autenticació en dos passos, és a dir, la que obliga a l’usuari a entrar un segon factor abans de poder-se autenticar, l’empremta dactilar o introduir un codi que arriba per SMS a un telèfon mòvil associat al compte.

Esperem que aquests consells us ajudin a millorar la seguretat de les vostres contrasenyes per a protegir d’una forma més segura la vostre informació que es troba a Internet!

umbrella

Comentaris Recents

Comentaris Oberts

Deixar un comentari

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>