Xarxes socials horitzontals i verticals Què són i quines són?

S­­aps que són les xarxes socials horitzontals i verticals?

T’ho expliquem a continuació.

Xarxes Socials horitzontals: Són el tipus de xarxes socials generals, on qualsevol tipus d’usuari pot entrar i participar d’elles, sense tenir a priori característiques comunes.
Per exemple, les que fem servir sovint, Facebook, Instagram o Twitter.

Xarxes Socials Verticals: En aquest cas, els usuaris busquen o tenen punts en comú. Aquestes xarxes serveixen per a una o diverses finalitats concretes en un àmbit concret: professional, ocupació, viatges, música digital… Algunes de les més conegudes són, per exemple, LinkedIn, TripAdvisor o Spotify.

Ho sabies? Sabies que no són totes iguals?
Hi ha moltes xarxes socials i cadascuna té la seva funció, entretenir, donar informació, obtenir contactes personals o professionals, fer publicitat o branding d’una marca o negoci… Totes serveixen per arribar a un públic concret.

En conclusió, has de tenir en compte, que una xarxa social horitzontal té moltes possibilitats, ja que et permet arribar a un target concret si ho fas bé, però en una xarxa social vertical la probabilitat que els usuaris estiguin interessats en allò que els expliquis és d’un 99,9%.

En definitiva, es tracta de donar el contingut correcte al target adequat i tenir en compte les principals xarxes socials i escollir la més adequada a l’hora de construir la teva estrategia.

umbrella

Comentaris Recents

Els comentaris estan tancats.