Com detectar falsos seguidors a Instagram?

falsos seguidors

S­­aps que es un fake follower?
T’ho expliquem a continuació.

Fake follower o falsos seguidors:

Els falsos seguidors o fake followers a Instagram, són perfils que no són reals, sinó que s’han creat amb una única funció, seguir a altres perfils i d’aquesta manera augmentar el nombre de seguidors.
No es tracta de tenir molts seguidors sinó que els que tinguis estiguin compromesos amb la comunitat.

Com els podem detectar?

Aquests son els passos a seguir per poder descobrir si són reals o no:

 • Hem de fer un balanç entre seguidors i seguits:

  Els influencers de veritat, els autèntics, únics i irrepetibles, tindran sempre una gran diferència entre el nombre de seguidors i el nombre de comptes que segueixen.

  Tot i això, els comptes d’usuaris reals mostraran un major equilibri entre seguidors i seguits. Per tant, si estàs en un perfil que té molts followers i vols comprovar si els seus seguidors a Instagram són reals, fes clic a “seguidors”, entra en alguns perfils i fes una ullada, a veure què hi trobes!

  I si descobrim que la majoria d’aquests seguidors també segueixen a mooooltes altres comptes, però ben poques els segueixen a ells? I si, a més, pràcticament no tenen publicacions al feed? Doncs no fa gaire bona espina.

  Volem algú que segueixi a tots els comptes haguts i per haver sense cap criteri o a algú que ens segueixi perquè li agrada realment el que fem? La resposta hauria de ser clara, si tens una marca i el teu objectiu coincideix amb la segona opció, posa’t en contacte amb nosaltres per aconseguir-ho!

 • Influencer sense influencia? Revisa l’engagement:

  Els influencers són, per definició, persones reals amb credibilitat i influència sobre la seva comunitat i audiència a les xarxes socials i en aquests canals, no hi ha millor manera de mesurar-ho que amb l’engagement. Saps què és?

  L’engagement mesura el grau de compromís que els teus seguidors tenen amb el teu compte. S’estableix com un número que s’obté entre la relació de les accions que fan els teus seguidors (likes, comentaris, guardats) i el nombre total dels teus seguidors.

  Aleshores, si estem en un compte que té molts seguidors, però només 30 likes i 2 comentaris per publicació, fa mala pinta oi?

  Que els seguidors del perfil no interactuïn amb les publicacions deixa entreveure que el contingut no és rellevant per ells o que, molt probablement, estiguem davant un compte ple de bots i de falsos seguidors.

 • Creixement orgànic desorganitzat:

  Els influencers autèntics tenen un creixement que, tot i que més o menys exponencial, es manté constant. Pot ser que el dia abans hagi anat a La Resistencia, i a causa d’això, hagi obtingut un augment de nous seguidors, però només passa en moment puntuals.

  Però, i si veiem que un compte ha registrat un augment heavy de seguidors d’un dia per l’altra? Si el que volies saber era si algú havia comprat seguidors a Instagram, això n’és un indicatiu, i per això haurem de comprovar la qualitat d’aquests seguidors com t’hem explicat al principi.

umbrella

Comentaris Recents

Els comentaris estan tancats.