Què són les 5 forces de Porter?

Tot negoci ha de tenir en compte una sèrie de factors que poden influir de manera directa en el funcionament de l’empresa. En màrqueting és molt important analitzar les 5 forces de Porter. Saps quines són? Has sentit parlar alguna vegada d’elles?

Les 5 forces de Porter ens ajuden a saber si l’estratègia que es vol realitzar serà efectiva o no, ja que investiga les oportunitats i les amenaces existents en un mercat.

Llavors, quines són les 5 forces?

  • El poder del client
  • El poder del proveïdor
  • Els nous competidors
  • L’amenaça dels productes substitutius
  • La naturalesa de la rivalitat

Els clients influeixen durament en el mercat perquè cada vegada són més exigents i, a més, imposen els preus dels productes. Fent referència als proveïdors, és recomanable tenir-ne molts, ja que, si en tenim pocs, tindrem menys poder de negociació perquè podran variar els preus, els terminis de lliurament i les formes de pagament entre d’altres.

També és important controlar l’entrada de nous competidors en el mercat perquè a més empreses, més es repartiran els clients. Així mateix, s’ha de controlar l’entrada d’empreses que ofereixin productes substitutius, és a dir, productes que, sent diferents, cobreixen les mateixes necessitats.

Finalment, també s’ha d’analitzar la competitivitat entre les diferents empreses, ja que, si hi ha molts competidors, la rivalitat augmentarà.

gestor

Comentaris Recents

Comentaris Oberts

Deixar un comentari

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>