Què és el CPC?

El Cost per Clic (CPC) és un model de publicitat en línia utilitzat en diverses plataformes com les xarxes socials o motors de cerca. En aquest model, les empreses paguen només per cada clic que els usuaris fan en els seus anuncis. El cost específic es determina mitjançant licitacions per paraules clau, cosa que significa que el preu per clic varia segons la competència de cada terme de cerca.

En resum, el CPC representa el cost que una empresa paga per cada clic en els seus anuncis en diferents plataformes en línia. Aquest mètode de pagament és més atractiu per a moltes empreses que el CPM (Cost per Mil Impressions), ja que un clic indica un major interès per part de l’usuari que una simple visualització.

Per a una estratègia de publicitat en línia efectiva, és crucial tenir un bon control de les dades proporcionades per eines com Google Analytics. Això permet comprendre l’origen del trànsit cap al lloc web i avaluar l’impacte real de cada anunci.

On fer campanyes de CPC

Existeixen nombroses plataformes que permeten dur a terme campanyes de CPC, on els anunciants paguen per cada clic rebut en els seus anuncis. Algunes d’aquestes plataformes inclouen Facebook Ads, Twitter Ads i BingAds. No obstant això, una de les més populars i utilitzades és Google AdWords, que permet als anunciants aparèixer no sols en els resultats de cerca de Google, sinó també en diferents blogs i pàgines a través de Google AdSense.

A l’hora de triar una plataforma per a les teves campanyes de CPC, és fonamental conèixer on es troba el teu públic objectiu. És possible que la teva audiència estigui més activa en una plataforma específica, per la qual cosa és important realitzar una recerca exhaustiva abans de decidir on invertir el teu pressupost publicitari. A més, sempre és recomanable provar diferents plataformes i analitzar posteriorment quin ofereix una major rendibilitat per al teu negoci.

Com funciona el pagament per clic

L’explicarem amb un exemple. Imaginem que una empresa de venda de sabatilles esportives vol dur a terme una estratègia de publicitat en línia mitjançant el model de pagament per clic (CPC). Després de realitzar una anàlisi de paraules clau, decideix licitar per termes com a “sabatilles esportives”, “calçat per a córrer”, i “botiga de sabatilles en línia”.

Suposem que l’empresa estableix un cost per clic de 0,5€. Després de llançar els seus anuncis, aquests es mostren 1.000 vegades a usuaris interessats en temes relacionats amb el calçat esportiu. Com a resultat, els anuncis reben un total de 60 clics.

En aquest cas, l’empresa només pagaria per aquests 60 clics rebuts. Per tant, el cost total de la campanya seria 0,5€ multiplicat pels 60 clics, la qual cosa equival a 30€.

Aquesta estratègia de pagament per clic li permet a l’empresa de sabatilles esportives controlar el seu pressupost publicitari i pagar només pel trànsit real que generen els seus anuncis. No obstant això, l’efectivitat de la campanya dependrà de factors com la qualitat de l’anunci, la rellevància de les paraules clau seleccionades i la capacitat de la pàgina de destí per a convertir visitants en clients potencials o vendes.

gestor

Comentaris Recents

Els comentaris estan tancats.