Posicionament SEO: Per a què serveix?

Als anys 90 van aparèixer els cercadors i va començar el boom d’internet, cada dia es creaven més i més webs. Va ser llavors quan els propietaris de les pàgines van voler atraure més trànsit i van descobrir que el millor mètode eren els cercadors. Va ser aquest el moment en què per intentar aparèixer els primers als cercadors, va néixer el posicionament SEO.

El SEO consisteix a millorar la posició i per tant la visibilitat d’una web en els motors de cerca com Google o Yahoo. Aquest posicionament es calcula mitjançant molts factors (més de 200), els quals es van modificant al llarg del temps amb actualitzacions dels motors de cerca. Aquests factors estan determinats pels algoritmes de recerca de cada un dels cercadors. Alguns d’ells són públics i els podem conèixer fàcilment, d’altra banda, hi ha altres que són privats ja que els administradors d’aquests llocs els han mantingut en secret per evitar pràctiques fraudulentes de posicionament.

Els principals factors són l’autoritat (la popularitat d’una web) i la rellevància (la relació entre la pàgina i la recerca realitzada).

També podem dividir el SEO en: SEO on page (optimització de la web i del seu contingut) i SEO off page (factors externs a la pàgina, per exemple enllaços i la qualitat d’aquests, comunitat a les xarxes socials…).

El SEO és important perquè ajuda que els motors de cerca entenguin de què tracta la teva web, i d’aquesta manera es mostri a aquelles persones que estiguin interessades.

No deixis de costat l’oportunitat que suposa el SEO per al teu lloc web i arriba a més usuaris!

umbrella

Comentaris Recents

Comentaris Oberts

Deixar un comentari

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>