Les 4P del màrqueting

Saps que són les 4P del màrqueting? El Producte, el Preu, el Punt de venda i la Promoció són quatre variables que tenen com a objectiu explicar el funcionament d’una manera integral del màrqueting dins d’una empresa. Aquestes variables són essencials tant en el màrqueting tradicional com en el digital. Saps a què es refereixen?

El producte és la variable més important perquè sempre està en el centre de tota marca i, per tant, qualsevol campanya ha de girar al seu entorn. Les empreses han de conèixer les quatre fases del producte: el llançament, el creixement, la maduresa i el declivi.

El preu es refereix a la quantitat econòmica que un client paga per adquirir el producte. Així mateix, a l’hora de fixar un preu cal conèixer la quantitat que un client està disposat a pagar per aconseguir-lo. Aquest factor acaba sent un dels més importants en el moment de la decisió de compra.

El punt de venda recull totes les maneres amb què l’empresa aconseguirà que el producte arribi als seus clients, és de dir, de quina manera els distribuiran i en quin lloc. Existeixen diferents tipus: distribució intensiva (arribar al màximnombre d’establiments possibles), distribució selectiva (arribar a un nombre reduït de punts de venda) i distribució exclusiva (es concedeix al distribuïdor l’exclusiva del producte).

Finalment, la promoció, fa referència a la manera en què es donarà a conèixer el producte. En aquest punt, s’han de determinar els canals que s’utilitzaran per arribar als públics.

gestor

Comentaris Recents

Comentaris Oberts

Deixar un comentari

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>