Introducció a la ciberseguretat

La ciberseguretat és la pràctica de defensar els ordinadors, els servidors, els dispositius mòbils, els sistemes electrònics, les xarxes i les dades d’atacs maliciosos. També es coneix com a seguretat de tecnologia de la informació o seguretat de la informació electrònica. El terme s’aplica en diferents contextos, des dels negocis fins a la informàtica mòbil, i pot dividir-se en algunes categories comunes.

La seguretat de xarxa és la pràctica de protegir una xarxa informàtica dels intrusos, ja siguin atacants dirigits o malware oportunista.

La seguretat de les aplicacions s’enfoca a mantenir el programari i els dispositius lliures d’amenaces. Una aplicació afectada podria brindar accés a les dades que està destinada a protegir.

La seguretat de la informació protegeix la integritat i la privacitat de les dades, tant en l’emmagatzematge com en el trànsit.

Les amenaces a les quals s’enfronta la ciberseguretat són tres:

  • El delicte cibernètic inclou agents individuals o grups que ataquen als sistemes per a obtenir beneficis financers o causar interrupcions.
  • Els ciberatacs sovint involucren la recopilació d’informació amb finalitats polítics.
  • El ciberterrorisme té com a objectiu afeblir els sistemes electrònics per a causar pànic o temor.

A continuació, presentem els nostres millors consells de ciberseguretat:

Actualitzar el programari i el sistema operatiu: això significa que aprofitarà les últimes revisions de seguretat.

Utilitzar programari antivirus: les solucions de seguretat, com Kaspersky Total Security, detectaran i eliminaran les amenaces. Mantingui el seu programari actualitzat per a obtenir el millor nivell de protecció.

Utilitzar contrasenyes segures: asseguri’s que les seves contrasenyes no siguin fàcils d’endevinar.

Evitar l’ús de xarxes Wi-Fi no segures en llocs públics: les xarxes no segures ho deixen vulnerable a atacs del tipus “Man-in-the-middle”.

gestor

Comentaris Recents

Comentaris Oberts

Deixar un comentari

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>