Impressora 3D

La tecnologia avança a passos gegants. Si mirem al passat, ens adonem compte que no disposàvem de tanta tecnologia com ara. És per aquesta raó que el nostre treball és adaptar-nos a l’entorn en el qual vivim i posar-nos al dia de les novetats, ja que poden ser de gran ajuda en el nostre dia a dia.

Actualment tenim la possibilitat de posseir una impressora 3D, ja sigui en el col·legi, a casa o a l’àmbit laboral. La impressora 3D és una màquina que pot fer projeccions de dissenys en 3D, creant maquetes o formes del que anteriorment ha estat dissenyat mitjançant l’ordinador. S’utilitzen sobretot en sectors com l’arquitectura i el disseny industrial.

No totes les impressores 3D són iguals o posseeixen les mateixes característiques. Des de Girona Social Media les hem classificat per diferents tipus que podem trobar en el mercat.

Segons els models comercials:

  • De sintonització làser, on un proveïdor diposita capes molt fines de diferents metalls com l’acer o el tità.
  • D’esteri-litografia, on un bàlsam és banyat amb llum ultraviolenta.
  • De compactació, a través d’un conjunt de pols que es densifica per estrats.

Segons el mètode empleat, per la compactació de la pols, hi ha impressores de:

  • Tinta: Mitjançant una tinta compacten la pols, permeten així, la impressió en diferents colors.
  • Làser: Amb el làser aporta energia a la pols i fa que es policromi. Després es converteix en un líquid fent que les zones detallades se solidifiquin.

Aquests grups han estat seleccionats per Girona Social Media per facilitar al públic la distinció entre les impressores 3D. ¿Què opines sobre elles?

gestor

Comentaris Recents

Comentaris Oberts

Deixar un comentari

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>