Consells per a crear un canal de YouTube

Al 2017 YouTube va arribar a als 1.000 milions d’usuaris. Actualment és la tercera xarxa més visitada i el portal de vídeos per excel·lència. Al portal es poden trobar contingut de qulasevol tema, en qualsevol idioma i a més, aquest es comparteix a través d’altres xarxes socials. Tot això fa que crear un canal d’èxit a YouTube sigui una tasca molt difícil, ja que s’ha de competir contra gent prefesional i amb milers de seguidors.

En qualsevol cas, aquests son alguns consells per crear un canal de YouTube:

 

  1. Tenir un contingut clar

És molt important marcar-se uns objectius i un contingut concret (que sobretot, t’agradi molt). Ajuda molt mirar canals de referència del sector.

 

  1. Fixar un calendari

La periodicitat és un element molt valorat per l’audiència i s’aconsella no variar-la massa. És una bona forma d’adoptar una rutina de treball.

 

  1. Guió, grabació y edició

Hi ha vídeos que poden grabar-se de forma descuidada i improvitzant, però altres necessiten una planificació. Això significa: què diràs, durant quant de temps, efectes de so, música de fons, rètols, captures, etc.

El material de grabació sempre depèn del pressupost de cadascú. El que es recomana és començar amb el que es tingui i anar millorant. Quant a l’elecció de la càmera i material especialitzat, dependrà de l’espai de grabació i el contingut.

L’edició és un apartat molt útil per seleccionar parts, afegir elements y donar-li ordre al vídeo. És una apartat que requereix molt més temps del que es creu, però que val la pena.

 

  1. Gestió posterior al vídeo

Després de pujar un vídeo has de promocionar-lo a les teves xarxes socials per ampliar la seva influència. Un altre element important és YouTube Analytics on podràs veure les visites, comentaris, temps de retenció de l’audiència, etc. Tot això et permetrà anar millorant el contingut. Amb el temps, també aprendràs a escollir millor les etiquetes per a que la gent trobi els teus vídeos amb més facilitat.

umbrella

Comentaris Recents

Comentaris Oberts

Deixar un comentari

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>