Com prevenir els atacs cibercriminals

Actualment, estan sortint nous atacs cibercriminals a les entitats financeres. Com ho fan?

Recentment, el Metro Bank del Regne Unit ha patit un d’aquests atacs en els seus missatges. Els hackers interactuaven als missatges que el banc enviava als seus clients de verificació de les seves transaccions i pagaments a realitzar.

Aquest cas és un clar exemple dels ciberatacs que estan ocurrent a la societat, però no són els únics. Existeixen diversos tipus d’atacs, com per exemple:

  • El phishing: consisteix en la suplantació de la identitat, és a dir, un abús informàtic per aconseguir informació confidencial.
  • El “Keylogger“: és un tipus de software o dispositiu hardware, encarregat de registrar les pulsacions realitzades en els teclats per memoritzar-les i enviar-les per internet.
  • Troians bancaris: s’apoderen de les dades bancàries dels usuaris, com hem pogut veure anteriorment.

Per prevenir tots aquests atacs de ciberseguretat les diverses agències reguladores, com els ministeris i la policia, ens donen consells per prevenir-los:

  • Utilització de contrasenyes més segures: És important que la nostra contrasenya contingui números, majúscules i signes de puntuació. A més, és important que en totes les contes la contrasenya sigui diferent perquè sigui més segur.
  • Verificació en dos passos: cada vegada més les adreces webs estan implantant aquest tipus de seguretat, en què no sols s’utilitzen les contrasenyes, sinó que també hi ha algun tipus de confirmació d’ella, com per exemple, les preguntes personals o les claus enviades als mòbils.
  • La utilització d’equips propis i tancar les sessions: és important sempre accedir als nostres comptes a partir de l’ordinador personal i amb xarxes segures i sempre tancar la sessió després la seva utilització. D’aquesta manera farem que no puguin accedir als nostres perfils.

Com podem observar internet és un món molt complex i hem de tenir consciència del que fem i deixem de fer. Des de GironaSocial Media et donem aquests consells per fer les connexions més segures.

gestor

Comentaris Recents

Comentaris Oberts

Deixar un comentari

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>