Campanyes de influencer màrqueting: com mesurar el seu èxit?

influencer marketing

Les campanyes de màrqueting d’influencers han esdevingut una eina publicitària clau per a les marques, ja que representen una tendència predominant actualment.

En realitat, constitueixen un canal de comunicació excepcional per impactar el teu públic objectiu de manera efectiva. Els influencers tenen un poder únic per arribar a audiències massives i establir una autèntica connexió amb els seus seguidors. La seva influència va més enllà dels simples “m’agrada” i comentaris, ja que tenen un impacte directe en les decisions de compra dels seus seguidors.

A més, hi ha una àmplia varietat de formats per dur a terme aquestes campanyes, com ara sortejos, reels, concursos, viatges, entre d’altres, cosa que permet a les marques impactar en el seu públic objectiu de manera discreta i natural.

No obstant això, ens enfocarem en allò veritablement rellevant: les mètriques.

Com avaluar l’èxit duna campanya de màrqueting de influencers?

L’autèntic èxit d’una campanya de màrqueting d’influencers rau en la capacitat de mesurar i analitzar-ne l’impacte: és a dir, l’anàlisi de dades i mètriques.

Tant per seleccionar els influencers amb els que desitges col·laborar, com per avaluar l’èxit de la teva campanya una vegada duta a terme, és fonamental considerar els aspectes següents:

  1. Abast: Mesura el nombre total de persones exposades al contingut generat per l’influencer. Per analitzar aquesta mètrica, heu de tenir en compte el nombre de seguidors, visites al perfil, visualitzacions de les publicacions, entre altres indicadors rellevants.
  2. Engagement: Avalua la interacció dels seguidors amb el contingut de l’influencer, és a dir, el nombre de “m’agrada”, comentaris, compartits i desats de les publicacions.
  3. Conversions: Mesura el nombre d’accions específiques que els usuaris realitzen després d’interactuar amb el contingut de l’influencer, com ara compres a la pàgina web, subscripcions a una llista de correu electrònic, ús de codis de descompte, descàrregues d’aplicacions, i altres .

És important tenir present que tot depèn dels teus objectius. Si realment voleu mesurar l’èxit d’una campanya de màrqueting d’influencers, a més de considerar els tres conceptes generals esmentats anteriorment (els quals són igualment importants), és imprescindible tenir en compte els següents KPI (Key Performance Indicators):

  1. CPV (Cost per visita): Aquesta mètrica és útil per avaluar el cost d’assolir una audiència determinada i comparar el rendiment de diferents influencers en funció del seu cost per visita. En termes senzills, indica quants diners es requereixen per cada persona que visualitza el contingut de l’influencer.
  2. CPM (Cost per mil impressions): Una altra mètrica rellevant per comprendre el cost d’arribar a un gran nombre de persones i comparar perfils d’influencers quant a la seva capacitat i cost per assolir audiències. En termes senzills, representa el cost per cada 1.000 impressions del contingut de l’influencer.
  3. CTR (Click-through rate): El CTR és un indicador que mostra la proporció de persones que fan clic a l’enllaç o fan la trucada a l’acció inclosa al contingut de l’influencer. Constitueix una mètrica crucial per mesurar l’èxit d’una campanya de màrqueting d’influencers, ja que permet avaluar l’efectivitat del contingut i determinar quants usuaris han fet l’acció desitjada.
  4. ROAS (Return on Advertising Spend): El ROAS és una mètrica que calcula el retorn de la inversió en publicitat. En el context d’una estratègia de màrqueting d’influencers, el ROAS avalua els ingressos generats pel que fa al cost de la campanya d’influencers. Aquest és un KPI essencial per determinar la rendibilitat i l’èxit de la campanya.

Atreveix-te a submergir-te al món del màrqueting d’influencers i emprèn la teva primera campanya d’èxit. Si necessites ajuda per arrencar-hi, no dubtis en contactar amb Girona Social Media. Estarem encantats de fer que la teva campanya d’influencer màrqueting sigui tot un èxit!

gestor

Comentaris Recents

Comentaris Oberts

Deixar un comentari

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>