Buyer Persona: coneix el teu públic

Els departaments de màrqueting de les empreses destinen cada vegada més diners en estratègies per atreure a nous públics. Però no es tracta de captar client general. L’estratègia ideal per una organització és trobar el teu públic ideal. Aquell públic que compleix les condicions perfectes per comprar el teu producte o servei.

Un buyer persona és la representació fictícia del teu client ideal. És una manera de profunditzar i humanitzar el teu públic. Es crearà un perfil detallat d’una persona amb dades com edat, sexe, professió, costums, creences, lloc de residència, motivacions, preocupacions, històries personals, etc. No s’ha de confondre la definició del públic objectiu amb la definició d’un buyer persona, ja que aquest últim sempre serà més concret i tindrà una identitat.

Aquesta tècnica permet segmentar els públics de manera més correcta. No només hem d’entendre el buyer persona com el perfil del comprador o també anomenat decisor. Existeixen altres tipus de buyer persona:

  • Buyer persona negatiu: identificar a aquell perfil de persona que no encaixa amb les característiques del teu negoci.
  • Buyer persona prescriptor: recomana el producte, no necessàriament el compra, però té poder d’influència en el procés de compra d’altres persones.
  • Buyer persona influenciador: la seva opinió té la capacitat d’influenciar positivament o negativament sobre el producte o servei.

Aquesta tècnica tan efectiva aportarà a l’empresa diversos avantatges. Es faran estratègies més efectives i s’optimitzaran els recursos. Ja que, coneixerem de manera íntegra el nostre client, sabrem on trobar-lo i com segmentar-lo.

gestor

Comentaris Recents

Comentaris Oberts

Deixar un comentari

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>