4 tendències comunicatives actuals a les xarxes socials

Si haguéssim de comparar el sector de la comunicació amb algun objecte, podria ser perfectament un tren que avança constantment, el qual passa poc temps a cada parada per dirigir-se a una de nova ràpidament.

La constant innovació al sector tecnològic, els canvis que experimenten els usuaris i consumidors dia rere dia, els nous hàbits de compra i consum d’informació, i un llarg etcètera, fa que les empreses hagin d’esbrinar constantment cap a on enfoca ara la brúixola de la comunicació.

Per fer-t’ho un xic més fàcil, et portem 4 tendències comunicatives actuals a les xarxes socials perquè les tinguis presents al moment d’enfocar cap a on dirigir la comunicació online de la teva marca o empresa:

 

  1. Continguts en directe i interactius. Si el que volem és enviar contingut en temps real a un gran volum d’audiència, les xarxes socials s’han posicionat com el mitjà rei. Algunes eines, com ara els vídeos en directe, ens fan molt senzilla la tasca de comunicar-nos amb els usuaris, els quals responen de forma molt positiva a aquests continguts.
  2. Les imatges han arribat per quedar-s’hi. A les xarxes s’hi comparteixen més de 3,2 milions d’imatges diàries. Sí, els textos a les xarxes són molt importants, però sense dubte el nou format rei és l’audiovisual i visual, que es pot consumir d’una forma ràpida i còmoda per part dels usuaris.
  3. Contingut efímer. La informació que té data de caducitat es consumeix més i aconsegueix uns resultats molt elevats en comparació amb altres tipus de publicacions. El temor de no poder consumir-lo a temps, la capacitat de personalització i l’elevat grau d’actualitat fan que aquests continguts siguin dels favorits pels usuaris.
  4. Informació i continguts de valor. Es calcula que un 84% dels usuaris més joves no confia en la publicitat tradicional. És per això que, enlloc d’adaptar la comunicació tradicional a les xarxes, és molt important crear nous continguts que siguin de valor pels usuaris.

Què en penses d’aquestes tendències? Creus que han arribat per quedar-s’hi molt de temps?

umbrella

Comentaris Recents

Comentaris Oberts

Deixar un comentari

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>