He de configurar el meu correu en POP3 o IMAP?

Quan configurem un client de correu, una de les preguntes típiques dels assistents és la de que si volem utilitzar el protocol POP3 o IMAP.

Avui volem explicar-vos les diferències entre POP3 i IMAP perquè així la propera vegada tingueu clar quina opció triar.

 

Protocol POP3

Amb el protocol POP3, el nostre client de correu el que fa és descarregar-se tots els missatges del servidor i emmagatzemar-los també en el teu dispositiu.

POP3 serà el més indicat si ens anem a connectar sempre des del mateix equip o si per exemple tenim una bústia de correu al servidor molt petita ja que això ens permetrà guardar tot l’històric dels nostres correus sense ocupar pràcticament espai al servidor.

En el cas de necessitar descarregar els correus electrònics des de diversos equips tindríem dues opcions:

 

  • Indicar l’opció de «no eliminar els missatges de servidor», ja que de no ser així, el primer client de correu que es connecti eliminiaría els missatges i no serien descarregats a la resta de clients de correu.

 

  • Indicar l’opció d’eliminar els missatges de servidor en un període de temps curt (Recomanat). Aquest és el més recomanat en el cas que tinguem una bústia de correu al servidor molt petita. Això ens permetria mantenir els missatges en el servidor per a poder descarregar-los en els altres equips però amb data de caducitat al servidor.

 

Protocol IMAP

A causa de l’augment de la velocitat de connexió i a l’auge dels dispositius mòbils, el protocol IMAP està prenent més rellevància pel que fa al protocol POP3.

La principal diferència del protocol IMAP respecte a l’anterior és que tots els missatges estan físicament al servidor i el client de correu accedeix a ell per a consultar-los. Això ens permet tenir configurat un mateix compte en diferents dispositius i tenir sincronitzat el compte en tots ells.

Com a aspecte negatiu tenim l’espai que ocuparan els nostres emails al servidor, i en el cas de sobrepassar l’espai de disc assignat, no podrem rebre més emails, o haurem de augmentar aquest espai.

Un altre aspecte negatiu és que tampoc podrem consultar els nostres correus si no tenim connexió a internet.

Esperem haver-vos ajudat en les vostres properes configuracions de correu i si teniu qualsevol altra consulta no dubteu en contactar amb nosaltres.

umbrella

Comentaris Recents

Comentaris Oberts

Deixar un comentari

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>