E-Sports i la seva generació d’ocupació

Guanyar-se la vida jugant a la consola era una cosa que pocs anys enrere era impensable per a la majoria de gent. Avui en día ja és possible especialment gràcies als “e-sports”, ja que a més de generar ingressos pels propis jugadors creen oportunitats laborals i nous perfils d’ocupació. Però en primer lloc, què són exactament els e-sports?

E-Sport és l’acrònim d’esport electrònic. És a dir, jocs considerats com a “tipus d’esports” que es juguen a l’ordinador i/o a consoles. El mode multijugador es quelcom imprescindible en la definició de E-Sport. D’aquesta manera, els jugadors poden interactuar y competir. Exemples: League Of Legends (LOL), Fortnite o Call Of Duty.

Al 2016 els e-sports van generar 4.5 milions d’euros a Espanya, i es calcula que la xifra arribarà a 24 al 2020. Els usuaris acostumen a ser persones joves, on predominen els homes (71%) tot i que el públic femení (29%) està creixent.

Alguns dels perfils laborals que demanda el sector dels e-sports són: desenvolupadors, productors, entrenadors, periodistes, comentaristes, fisioteraperutes, psicòlegs, analistes, relacions públiques, advocats, notaris, dissenyadors, realitzadors, etc.

I si mirem cap al sector educatiu, s’ha arribat al punt en que algunes universitats (Universitat Rey Juan Carles, Universitat Carles III y Escola de Periodisme de Unidad Editorial), ofereixen màsters per a la gent que vulgui especialitzar-se en el món dels e-sports.

En definitiva, és molt probable que d’una forma o altre moltes persones acabin generant ingressos a través dels E-Sports, encara que no sigui de forma directa.

gestor

Comentaris Recents

Comentaris Oberts

Deixar un comentari

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>