Videotrucades

Durant l’època de confinament a causa del coronavirus, les videotrucades han esdevingut la nostra sala de reunions habitual. Ens ha servit no només per poder seguir treballant, sinó per no perdre el contacte, per intentar evitar la sensació de l’aïllament absolut i ajudar-nos a suportar millor el fet d’estar tancats a casa. De ben segur que ens serviran per seguir treballant en la “nova normalitat”. Ara bé, sabem quines aplicacions utilitzar? Quines ens ofereixen més prestacions? És important esmentar que no tots sabem com utilitzar correctament les càmeres, perquè tot quedi natural i sortim d’allò més bé. És per això que us proposarem algunes de les millors apps de videoconferències i us donarem alguns consells per millorar l’experiència de la videotrucada.

Pel que fa a les apps, us farem una petita llista de les que considerem les tres millors.

  1. SkypeEns ofereix l’opció de connectar fins a 10 persones a la vegada en la seva versió gratuïta i, a més, garanteix una bona qualitat a la trucada. També ens ofereix l’opció de fer només trucada de veu, llavors el nombre de participants augmenta fins a 25. Una de les principals característiques d’Skype és el fet que està perfectament adaptada a tots els dispositius. Per últim esmentar algunes de les opcions addicionals que ens ofereix, com, compartir la nostra pantalla, difuminar el que tenim darrere (pot ser molt útil si no volem que es vegi el lloc on som) o, fins i tot, en l’opció de la traducció a temps real en alguns idiomes (opció encara en desenvolupament).

 

  1. ZoomEncara que segurament haureu sentit o llegit sobre la seguretat d’aquesta aplicació, no deixa de ser una de les millors opcions per realitzar videotrucades, sobretot grupals. Val a dir que, per tal de solucionar els problemes que han sorgit, han comprat una empresa de seguretat tecnològica. Per utilitzar-la, el creador de la trucada s’haurà de registrar i enviar el codi als usuaris. Aquesta aplicació permet connectar fins a 100 persones a la vegada, compartir pantalla i gravar les videotrucades.

 

  1. DiscordÉs una app relacionada al món “gamer” que ens ofereix un gran ventall de possibilitats. És una app completament gratuïta que permet crear servidors amb diferents canals als quals es pot xatejar, fer trucades de veu o videotrucades de fins a 50 usuaris. Les funcions que ofereix són molts semblants a funcions de les dues anteriors, però amb Discord tens l’opció de deixar un grup creat, com per exemple un grup de família, d’amics o de la feina. Així, t’estalvies de crear-ne un de nou cada vegada. Per acabar, també ofereix diferents bots que permeten, entre d’altres, afegir música, jocs, etc.

Un cop sabem quines apps podem utilitzar, cal tenir cura de la imatge que transmetem a través de la pantalla. És fonamental una bona il·luminació, natural i suau. Per això, el millor és tenir la llum a darrere la càmera, enfocant-nos cap a nosaltres. Ho haurem d’acompanyar amb un bon pla. L’ideal és que quedi una mica d’espai per sobre el cap i les espatlles. Per aconseguir-ho, podem utilitzar una cadira regulable. També haurem de tenir cura del nostre fons, que sigui neutre i el més net possible (sempre s’ha de revisar abans de començar la videotrucada). Finalment, és molt important una bona postura, una bona vestimenta i, en definitiva, una bona presentació.

umbrella

Comentaris Recents

Comentaris Oberts

Deixar un comentari

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>