Què és el SEO?

El SEO, o Search Engine Optimization (Optimització per a Motors de Cerca, en català), és un conjunt de pràctiques i estratègies utilitzades en màrqueting digital. S’utilitza per millorar la visibilitat i el posicionament d’un lloc web en els resultats de cerca orgànica, de motors de cerca com Google, Bing, Yahoo i altres. L’objectiu principal del SEO és augmentar la quantitat i la qualitat del trànsit que arriba a un lloc web, el que pot traduir-se en un major nombre de visitants, clients potencials i conversions.

El SEO implica una sèrie de tècniques i optimitzacions que s’apliquen tant en el contingut com en l’estructura tècnica d’un lloc web per tal de fer-lo més rellevant i atractiu per als motors de cerca. Aquestes tècniques es divideixen en dues categories principals:

SEO On-Page

Es refereix a l’optimització dels elements interns del lloc web, com el contingut, les paraules clau, les etiquetes meta, l’estructura d’URL i la qualitat de la informació oferta. També inclou aspectes com la usabilitat i l’experiència de l’usuari en el lloc.

SEO Off-Page

Es relaciona amb factors externs al lloc web, com ara la construcció d’enllaços (link building) des d’altres llocs web, mencions en xarxes socials i la reputació en línia. Aquests factors influeixen en l’autoritat i la fiabilitat del lloc web.

El SEO és essencial perquè els motors de cerca comprenguin i classifiquin el contingut d’un lloc web de manera efectiva, el que al seu torn millora la seva visibilitat en els resultats de cerca. Aleshores què és el SEO? El SEO impulsa un bon posicionament en els motors de cerca, que alhora pugui generar un trànsit orgànic valuós i sostenible al llarg del temps. Aquest element és fonamental per a l’èxit en línia de qualsevol lloc web, ja sigui un bloc personal, un lloc de comerç electrònic o una pàgina corporativa.

Contacta’ns i descobreix tots els avantatges de tenir una bona estratègia de màrqueting digital.

gestor

Comentaris Recents

Comentaris Oberts

Deixar un comentari

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>