Google Analytics: tot el que has de saber

Google Analytics és una eina gratuïta que pertany a l’empresa Google que permet obtenir una gran quantitat d’informació estadística sobre una pàgina web. Gràcies a la informació extreta d’aquesta eina es poden analitzar els perfils dels usuaris que naveguen per una pàgina web en concret, i a més, et permet conèixer el seu comportament.

En el cas que vulguis utilitzar l’eina per analitzar la pàgina web d’una empresa, Google Analytics et servirà per orientar les teves accions cap a la correcta presa de decisions i t’alertarà de problemes que puguin sorgir perquè puguis adoptar les mesures necessàries per corregir l’error.

Però, què podem mesurar amb aquesta eina? La veritat és que, gràcies a la seva gran complexitat, es poden mesurar moltes mètriques, entre elles:

  • El nombre d’usuaris que visiten la teva pàgina web.
  • El temps que passen els usuaris a la pàgina web.
  • El moment del dia en el qual es connecten els usuaris.
  • Les taxes de conversió.
  • Els ROI (Retorns d’Inversió) de les campanyes publicitàries.

Així, com pot obtenir Google Analytics tota aquesta informació? Molt fàcil! Totes les pàgines de la web han de portar el que Google anomena un codi de seguiment. Així mateix, és molt important que els usuaris hagin acceptat les cookies al seu navegador.

Creus que és una bona eina per analitzar el comportament dels usuaris a la teva pàgina web? En coneixes alguna altra que tingui una funció semblant?

gestor

Comentaris Recents

Comentaris Oberts

Deixar un comentari

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>